Jaha då har påsken börjat. När vi handlade på Hajen igår var det helt hysteriskt. Men idag på eftermiddagen när jag och Mio var och handlade lite så var det rätt ok. Men sånt som man vill ha hade redan börjat ta slut. Kesella tex, fanns det inte en enda kvar av någon sort. Ska jag berätta vad vi ska ha för mat till påsk? Den som vill får läsa :-)
Om en stund ska jag göra lite godis som jag tyckte lät bra ifrån tidningen Buffé. Det är en smet man gör av pistachenötter grädde och socker. Sen fyller man torkade aprikoser med det och doppar i mörk choklad. Kommer bild senare. Barnen ska få göra chokladbollar och rulla i strössel.
Senare ska jag lägga kycklingsklubbor i marinad av mangochutney, curry, honung och soja. Dom kör jag in i ugnen i morgon. En paj på västerbottenost ska bli smaskigt :-) En massa ägghalvor såklart. En till sak som stod i Buffé tidningen var frittatamuffins med fetaost och oliver. Busenkelt, och det lät skitbra. Dom innehåller potatis, purjolök, vitlök en massa ägg och oliver och fetaost. I små formar blir det en trevlig liten rätt tror jag. Jag ska också göra små spett av lammfärs och fetaost. Orkar inte göra någon lammstek, och fårfiol är det nog bara jag som äter. Funderade på att göra någon god inkokt lax, men eftersom jag får äta allt själv så kändes det onödigt. Vi kanske köper en liten varmrökt, det vore också gott. Till sist ska vi göra en god röra av rom, lök, gräddfil och räkor. Sillen är självklar dessutom.
Jag hade planer på att göra någon rolig dessert, men jag tror det får räcka med allt godis vi har. Jag har redan börjat äta på det ;-)
Mattias och jag har en påsk-kalkon. Jättegott!
SvaraRaderaDet lät ju bra. Men det får bli nästa år :-)
SvaraRadera