Så. Nu har jag lagat mat. Mio sover middag så då passar jag på.
Det blev en gratäng med tortellini och kalkon. Superenkelt och förhoppningsvis gott.
Lägg tortellinin i botten på en ugnsform. (Den med ost är godast tycker jag)
Skär skivor av kalkonköttet eller strimla kyckling.
Gör en sås i en kastrull bredvid samtidigt som du bryner kalkonen/kycklingen och hackad lök. Jag brukar krydda bitarna med lite svartpeppar och försiktigt med curry, det ger en god smak.
Såsen består av grädde, pesto, persilja och gärna en smaksatt creme fraiche (franska örter)
Rör ihop såsen och låt den koka upp, red den om du vill. (Minst 3dl grädde måste det va)
Lägg fågelköttet och löken över tortellinin och slå över såsen.
200 grader i ugnen så länge som tortellinin behöver, gärna lite längre då blir köttet lite kokt i såsen och blir jätte mör och god :-)
Hos oss är det viktigt att det är mycket sås, det är tråkigt med torr mat. Särskilt när man ska ha med det i matlåda. Maten är ju alltid mycket torrare dagen efter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar